Γάμοι… «Mamma Mia» σε Σκιάθο Σκόπελο


Λίγη από την λάμψη της ταινίας «Mamma Mia» φαίνεται ότι ζήλεψαν πολλά ζευγάρια από την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική, αποφασίζοντας να κάνουν το γάμο τους στις Σποράδες.
Αυτό μαρτυράει και η αλματώδης αύξηση των γάμων σ’ αυτά τα νησιά που αγγίζει το 40%. Η ρομαντική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Ουέστ Εντ, εκτόξευσε τις κρατήσεις για Σκιάθο και Σκόπελο, όπου και γυρίστηκε με πρωταγωνιστές τη Μέριλ Στριπ, τον Πιρς Μπρόσναν και τον Κόλιν Φιρθ.

Έτσι ταξιδιωτικά γραφεία σε Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α. έσπευσαν να διαφημίσουν νωρίς τα πακέτα τους για γάμους «Mamma Mia» και δεν απογοητεύτηκαν. Οι κρατήσεις για Σκιάθο και Σκόπελο αυξήθηκαν αμέσως, όταν κυκλοφόρησε το DVD της ταινίας



Βέβαια δεν γίνονται όλα όπως στην ταινία αφού εκτός από την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν που δεν είναι καλεσμένοι στους γάμους τους, οι περισσότεροι είναι πολιτικοί και γίνονται στο δημαρχείο. Οι νύφες πολύ θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά για να παντρευτούν στον Αϊ-Γιάννη στο Καστρί της
Σκοπέλου, όπου και ο γάμος της Σόφι στο «Mamma Mia». Εκεί επιτρέπονται μόνο ορθόδοξοι γάμοι.  
Να λοιπόν που μια ταινία καταφέρνει να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία σε όρκους τιμής και αφοσίωσης από χρόνια καθιερωμένα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Και να που μια ταινία δείχνει το δρόμο, για το πώς μπορεί ανάλογες κινήσεις να αυξήσουν τον τουρισμό εκεί που άλλες πολιτικές αποτυγχάνουν…Mamma Mia!!