Μικρές συμβουλές για… εντυπωσιακή είσοδο



Ε λοιπόν θα σας το πω. Τι τραγούδι θα χορέψετε; Ποιο τραγούδι θα ακουστεί όταν εσείς θα μπαίνετε στην αίθουσα, τα φώτα θα είναι στραμμένα επάνω σας και τα πλήθη θα παραληρούν για ένα σας φιλί;
Εκτός του ότι πρέπει να ξέρετε, τουλάχιστον τα βασικά, για να μην μπερδευτείτε στην ουρά του νυφικού, σας παραθέτουμε 10 κανόνες που θα κάνουν το γαμήλιο χορό σας ξεχωριστό.




  1. Επιλέξτε ένα ρομαντικό τραγούδι που να είναι ευχάριστο στα αφτιά των καλεσμένων σας και να έχει έναν συνεχή ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκειά του.
  2. Το τραγούδι που θα αποφασίσετε να χορέψετε κανονίστε να είναι μικρότερο των τριών λεπτών. Δύο με δυόμιση λεπτά είναι ο καταλληλότερος χρόνος.
  3. Γραφτείτε σε σχολές χορού και αρχίστε τα μαθήματα χορού 2-3 μήνες πριν το γάμο. Ο χρόνος αυτός θα σας δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστείτε καλύτερα και θα διώξει το στρες κατά την είσοδο.
  4. Στα μαθήματα χορού που θα κάνετε, κάντε και πρόβες για φωτογραφικά ενδιαφέρουσες στάσεις στο χορό σας. Αν είναι να σας μείνει κάτι από το χορό να είναι τουλάχιστον σκηνοθετημένο άψογα
  5. Σε συνεργασία με τον δάσκαλο του χορού και τον φωτογράφο κάντε πρόβες σε κάποιες σέξι πόζες και στροφές. Αυτό θα κάνει τους καλεσμένους σας να ευθυμήσουν και θα δώσετε μια άλλη νότα στο γαμήλιο τραπέζι.
  6. Μάθετε το χώρο που καταλαμβάνει η πίστα αρκετά νωρίς, για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλο τον χώρο παίρνοντας τις κατάλληλες στροφές.
  7. Καταστρώστε με τον dj και τον φωτογράφο το «σχέδιο δράσης» του χορού σας. Από που θα μπείτε, που θα τελειώσετε, αν και πότε θα καλέσετε γονείς ή συγγενείς στην πίστα.
  8. Αν πάρετε τα μαθήματα άνευ διδασκάλου, με βίντεο ή κάτι τέτοιο, προγραμματίστε τα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, για μισή ώρα ή και περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις «πάρει το αέρα» στο κομμάτι που έχετε επιλέξει. Επιπλέον καλό είναι το βαλς, το ταγκό ή οποιοδήποτε άλλο χορό αποφασίσετε, να ξεκινήσετε χωρίς μουσική, μετρώντας βήματα. Έτσι θα εμπεδώσετε καλύτερα τον ρυθμό.
  9. Μόνο για τους γαμπρούς. Να θυμάστε πάντα ότι εσείς οδηγείτε. Είστε στο τιμόνι και κατευθύνετε τον χορό. Εσείς αποφασίζετε αν θα πάει αργά ή γρήγορα το τέμπο. Είστε ο καπετάνιος και δίνετε το πρόσταγμα.
  10. Πέρα από τα μαθήματα χορού και το τρακ που θα έχετε την ώρα που θα κάνετε εμφάνιση, να σκέφτεστε πάντα, ότι όλα γίνονται για τη διασκέδασή σας. Είναι ο γάμος σας και όχι επίδειξη χορού που περιμένετε να σας βαθμολογήσουν.
    Να είστε ο εαυτός σας και να χαίρεστε όχι μόνο την στιγμή του χορού, αλλά και κάθε άλλη στιγμή στην διαδικασία γάμος, δεξίωση.

Είναι η μέρα σας. Ρουφήξτε την ως το μεδούλι…